Companii

Un muncitor roman castiga de trei ori mai bine in Italia

18.10.2009, 23:18 129

Un muncitor roman care lucreaza intr-o fabrica a producatoruluide usi si ferestre Nusco Porte din Italia castiga de peste trei orimai bine decat un angajat al companiei Pinum Doors&Windows dinBucuresti, detinuta tot de grupul italian, potrivit informatiilorcompaniei.

"Cel mai mic salariu oferit unui muncitor care lucreaza lafabrica din Romania este de 1.200 de lei net (285 de euro). Nu amrenuntat la cresterile salariale, ci chiar am facut majorari depana la 10% in acest an", sustine Michele Nusco, 33 de ani, generalmanager al companiei Pinum Doors& Windows din Bucuresti, careare 300 de angajati si care a incheiat anul trecut cu vanzari de 18mil. euro.

Grupul italian Nusco este format din 18 societati si dezvoltaactivitati in industria lemnului, imobiliara, constructii siproductie electrotermica, fiind prezent pe piata locala prinfirmele Pinum Doors & Windows si Nusco Imobiliaria.

Cea mai veche companie a grupului, care are 40 de ani deactivitate, este Nusco Porte, unul din cei mai importanti jucatoride pe piata italiana a producatorilor de usi si ferestre.

"Lucrez de zece ani in fabrica Nusco Porte si am un salariu de1.000 de euro, acesta fiind primul loc de munca pe care l-am avutde cand am venit aici", precizeaza Petre Gheorghe, 50 de ani,nascut in judetul Dambovita, un muncitor in tamplarie in cadrulfabricii Nusco Porte. Grupul are in acest moment 220 de angajati inItalia, care lucreaza in sediile operationale din orasul Nola(situat in regiunea Napoli) si in cele patru showroom-uri din Nola,Salerno, Avellino si Torre del Greco.

Numarul de angajati din Italia este mai redus decat cel dinRomania ca urmare a investitiilor in utilaje efectuate in ultimiiani de grupul italian, unde productia este mult mai mecanizata.

"In total, am investit 25 mil. euro in ultimii 4 - 5 ani inItalia, in noile deschideri de fabrici si achizitia de utilaje",mai spune Nusco.

Michele Nusco lucreaza inca de la varsta de 19 ani in cadrulgrupului Nusco, infiintat de tatal sau, unde initial a intrat pe unpost de entry level in departamentul de contabiliate. Dupa numai oluna s-a implicat in vanzari, iar apoi a ocupat timp de cativa anifunctia de manager de vanzari, inainte de a fi in unul dindirectorii generali ai grupului.

"Cea mai buna perioada pentru vanzari este sfarsitul luifebruarie - inceputul lui noiembrie pentru ca vremea este buna, iarpe santiere inca se lucreaza", mai spune Nusco, care estimeaza cadetine o cota de piata de aproape 30% pe piata locala aproducatorilor de usi si ferestre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO