Companii

Un nou hotel de 4 stele la Cluj

21.04.2004, 00:00 89



Compania Transilvania Development din Cluj, detinuta de mai multi oameni de afaceri locali, va investi 1,7 milioane de euro pentru realizarea unui hotel de patru stele la Cluj-Napoca ce va fi inaugurat in toamna acestui an. Hotelul, care va avea o capacitate de 80 de locuri in 40 de camere, va fi amplasat in centrul vechi al Clujului, in apropiere de Parcul Central, la 300 metri de Primaria orasului.



"Accesul relativ usor la institutiile administratiei locale si la majoritatea institutiilor financiare, precum si realizarea autostrazii Brasov-Oradea, fac din construirea unui hotel de aceasta categorie, care se adreseaza in primul rand oamenilor de afaceri, extrem de necesara si oportuna", a declarat pentru Ziarul Financiar, editia de Transilvania, Cristina Irimie, directorul companiei. Oficialul Transilvania Development estimeaza ca in primul an de functionare hotelul va fi ocupat in proportie de 50-60%.



Cladirea, care va fi stucturata pe opt niveluri (subsol, parter, mezanin si cinci etaje), va avea o suprafata construita de 450 de metri patrati si o suprafata desfasurata de 3.850 de metri patrati.



Camerele vor fi climatizate, dotate cu minibar, seif, televizor, telefon cu acces international, acces Internet. Printre faciitati se mai numara si un etaj cu camere pentru nefumatori, parcare proprie supravegheata, sauna, solar, masaj, sala fitness, sala de conferinta dotata cu videoproiector, ecran proiectie.



In Cluj exista numai trei hoteluri de patru stele (Vila Casa Alba, Onix si Rimini) insa unele sunt spatii de cazare mai vechi, care nu indeplinesc in totalitate standardele internationale de clasificare, desi au fost renovate si reamenajate. In plus Clujul are in constructie mai multe imobile cu destinatia hotel, acestea urmand a fi clasificate pe diferite categorii.



Analistii apreciaza ca anul acesta valoarea investitiilor initiate in industria hoteliera va ajunge la circa 360 milioane de dolari, suma care include si proprietatile la care lucrarile se vor derula pe parcursul urmatorilor doi-trei ani. Extinderea ofertei de cazare va fi remarcata in perioada urmatoare in multe centre urbane din zona centrala si de vest, in special in Timisoara, Arad, Oradea, Targu Mures si Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO