Companii

Undă verde pentru preluarea de către Aquila a trei firme de pe piaţa automatelor de cafea

Autor: Mediafax

02.11.2010, 23:34 75

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat preluarea de cătreNovadex&CA, parte a grupului de distribuţie Aquila, a unorparticipaţii la firmele Nordexim Coffee Services, ATV Distributionşi Premium Coffee Services, cu activităţi pe piaţa automatelor deproduse alimentare, cafea şi apă pentru dozatoare.

Potrivit autorităţii de reglementare, tranzacţia vizează piaţacomercializării cu amănuntul a cafelei şi produselor alimentareprin aparatele de tip vending din Sibiu, Vâlcea, Piteşti, Ploieşti,Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea, Slobozia, Constanţa şiBucureşti.

Preluarea mai vizează piaţa aparatelor de tip espresor din Sibiu,Vâlcea, Piteşti, Brăila, Galaţi, Tulcea, Ploieşti, Buzău, Constanţaşi Bucureşti, precum şi comercializarea apei potabile îmbuteliatedestinate dozatoarelor din Vâlcea, Piteşti şi Constanţa. Grupuldistribuie şi cafeaua Lavazza în România. Activitatea principală aacestuia, care asigură circa 90% din afacerile grupului, estedistribuţia de produse. Grupul este prezent şi pe pieţele dinSerbia şi Republica Moldova. Cele trei firme preluate de Aquilaerau controlate de oamenii de afaceri Gheorghe Popa şi DraguMarius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO