Companii

Untim vrea 10 mil. euro de la actionari

27.09.2004, 00:00 56

Producatorul de lactate Untim Timisoara vrea sa isi majoreze capitalul social cu 417 miliarde de lei (10,1 milioane de euro) prin aporturile actionarilor. Capitalul social al companiei ar urma sa creasca de 30  de ori pana la 431 miliarde de lei.
Sumele pe care Untim vrea sa le atraga de la actionari sunt destinate relansarii activitatii de productie a companiei si redresarii situatiei financiare. Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de sub 3 miliarde de lei si pierderi de 0,5 miliarde de lei. Untim inregistra la finalul anului trecut datorii totale in valoare de 56 miliarde de lei, din care 22 miliarde de lei reprezentau plati restante. Untim a pierdut in urma cu doi ani o mare parte a activelor din cauza unui credit contractat de la BRD pe care nu a reusit sa in ramburseze.
Untim este listata pe RASDAQ, unde majorarea de capital, care se va realiza la 1.000 de lei/actiune nu pare atractiva pentru actionari, care pot cumpara actiuni Untim la 320 de lei. Este posibil insa ca prin intermediul majorarii, unul din actionarii minoritari sa intentioneze sa dobandeasca o pozitie semnificativa in cadrul companiei. Actiunile ramase nesubscrise in cadrul majorarii urmeaza sa fie anulate. Actinarul majoritar al Unitim este in prezent Asociatia Salariatilor, care detine 67% din actiuni.
Compania a fost privatizata in1999, atunci cand salaratii au preluat pachetul majoritar de actiuni, dupa ce in 1996, compania italiana cu activitati in industria produselor lactate Parmalat, acum aflata in faliment, se interesase de preluarea societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO