Companii

Urmează anuarul şi videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Cum arată în cifre zbuciumul din piaţa auto în 2020: top cinci, scăderi în linie, dar patru din cinci jucători au rămas pe profit. Cele mai mari cinci companii din importul şi retailul auto au scăzut cu 22%, în ritm cu piaţa

Cei mai mari jucători din economie

Urmează anuarul şi videoconferinţa ZF Cei mai mari...

Autor: Bogdan Alecu

07.06.2021, 09:30 122

Cele mai mari cinci companii din retailul şi importul de autovehicule au înregistrat în 2020 afaceri cumulate de aproape 10,5 mi­liarde de lei, în scădere cu 22% faţă de rezultatele din 2019, în condiţiile în care piaţa auto locală a înregistrat anul trecut un declin tot de 22% din cauza pandemiei.

Din top cinci cel mai mic declin l-a înregistrat Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding pe piaţa locală, dealer pentru mărcile VW, Audi, Seat şi Skoda şi importator pentru Bentley Porsche şi Lamborghini, de sub 10%. Mai mult, profitul său net a crescut de la 16,8 la 26,7 milioane de lei.

Tot o creştere a profitului net a înregistrat şi al doilea retailer din top cinci - Ţiriac Auto, care în 2020 a punctat un profit net de 8,3 mil. lei, în timp ce businessul s-a comprimat cu 10% la 1,18 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO