Companii

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, Constanţa, marţi 25 aprilie. Cu 20.000 de angajaţi în agricultură, sud-estul României e a doua cea mai mare regiune gazdă. Circa 20% sunt în judeţul Constanţa

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă,...

Autor: Florentina Niţu

24.04.2023, 11:00 134

Evenimentul va avea loc marţi 25 aprilie 2023, începând cu ora 10:30, la Hotel Iaki, sălile Viena şi Madrid.

Tot mai mulţi fermieri investesc în sisteme de irigaţii şi astfel se uită după forţă de muncă, în special calificată, care să le gestinoze pentru a ajunge la randamentul maxim. În sud-estul României, unde se află şi judeţul Constanţa, sunt 20.700 de angajaţi în agricultură, conform datelor de la INS. Este personalul disponibil suficient pentru investiţiile pe care le planifică fermierii?

Ziarul Financiar împreună cu Banca Transilvania îşi propun să organizeze o serie de conferinţe România irigabilă în zonele agricole puternice, la nivel regional, la care să pună pe masa discuţiilor subiectele la zi din agrobusiness. Următoarea conferinţă va avea loc la Constanţa marţi 25 aprilie 2023, începând cu ora 10:30, la Hotel Iaki, sălile Viena şi Madrid.

Focusul fermierilor asupra irigaţiilor s-a accentuat începând cu anul 2020, când a fost secetă severă, iar recoltele au scăzut semnificativ. Însă, ei au subliniat în mai multe rânduri şi nevoia de specialişti.

Sud-estul României este a doua cea mai mare regiune gazdă a angajaţilor din agricultură şi circa 20% sunt în judeţul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO