Companii

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie. „Autostrăzile energiei“ sau cum se va dezvolta infrastructura energetică pentru a permite accesul prosumatorilor, eolienelor sau al hidrogenului? Aflaţi la ZF Power Summit

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie....

Autor: Roxana Petrescu

13.02.2023, 11:00 138

Reţelele de energie şi gaze, cele de distribuţie şi transport, au un rol esenţial în realizarea tranziţiei energetice, iar fără investiţii majore în aceste veritabile „autostrăzi“ dezvoltarea regenerabilelor sau integrarea proiectelor de hidrogen rămân simple discuţii.

Care sunt proiectele ma­jore de infrastructură energe­tică pe care România le va vedea în următorii ani? Din ce sunt finanţate? Care sunt problemele marilor gestionari de infrastructură energetică, mai ales după un 2022 care a decapitalizat multe companii de profil? Cât de mare este capacitatea de acum a reţelelor de a conecta unităţi noi şi vola­tile de producţie a energiei? Ce rol va avea stocarea? Care sunt proiectele regionale pe care România le dezvoltă alături de vecinii săi? Cei mai pu­ternici oameni din infrastructura energetică vin la ZF Power Summit 2023 într-o dez­batere dedicată acestui subiect cheie pentru realizarea tranziţiei energe­tice în România. Volker Raffel, CEO E.ON România, Ondrej Safar, CEO, CEZ România, Alexandru Aurelian Chiriţă, CEO Electrica, Gabriel Andronache, director ge­neral Transelectrica, Marius Nicolae, business solutions manager – Artificial Intelligence, SAS şi Lucian Enaru, country general manager Schneider România, Armenia & Moldova participă la ZF Power Summit 2023 pentru a discuta despre viitorul reţelelor de energie şi gaze din România.

ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în exclusivitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea de-a 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezbaterile într-o platformă de comunicare regională cu impact european. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inovatori locali, regionali şi europeni.

Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită.

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit, 23 februarie, aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generate de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.

ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO