Companii

Ursus, de joi pe RASDAQ

30.06.2003, 00:00 43

Actiunile celui de-al doilea producator de bere de pe piata, Compania de Bere Romania  (fosta Ursus SA) vor putea fi tranzactionate incepand de joi la Bursa Electronica RASDAQ.
Actiunile vor fi listate insa pentru mai putin de sase luni pentru ca actionarul majoritar al companiei grupul international SAB Miller detine peste 90% din actiuni si va trebui sa lanseze o oferta publica pentru delistare pana in decembrie.
SAB Miller detine 96,5% din actiuni, restul aflandu-se in proprietatea a peste 8.000 de mici actionari. Compania, care detine marcile Ursus, Timisoreana, Keller, Pilsner Urquell si  Holsten a incheiat anul trecut cu un profit de 49 miliarde de lei (1,5 milioane de dolari), din care cea mai mare parte a fost folosit pentu acoperirea pierderilor din anii anteriori.
CBR a rezultat prin fuziunea a patru fabrici din Romania preluate de SAB Miller: Bere Timisoreana, Ursus Cluj, Vulturul Buzau si Pitber Pitesti, si are in prezent un capital social de 178 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 59.000 de lei.
Primul producator de bere din Romania, Brau Union mai este inca listat pe piata RASDAQ, dar va fi transformat in companie de tip inchis, dupa incheierea ofertei obligatorii de preluare lansata azi. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO