Companii

VAE Apcarom vrea o crestere a profitului cu 15%

08.03.2004, 00:00 13

Producatorul de echipamente pentru calea ferata Vae Apcarom Buzau si-a va inregistra in acest an, conform Bugetuli de Venituri si Cheltuieli un profit net de 69,4 miliarde de lei, in crestere cu 15% fata de anul trecut, dupa ce profitul societatii a crescut in 2003 cu 60% fata de anul anterior. Bugetul prevede pentru acest an un profit de 69,5 miliarde de lei, fata de 60,1 miliarde de lei, in timp ce vanzarile au urma sa creasca cu 20% in termeni nominali pana la 479 miliarde de lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut anul trecut cu 37% pana la 401 miliarde de lei (12 milioane de dolari) in ciuda scaderii vanzarilor catre principalul client intern, CFR si a intarzierii platilor. O cota de 20% din cifra de afaceri a companiei a fost reprezentata de livrari de componente pentru linii ferate de mare viteza in Taiwan. Cea mai mare parte a comenzilor pentru export au fost acoperite, conform conducerii companiei de actionarul majoritar, grupul austriac VAE Aktiengesellschaft, care detine 77,4% din actiunile Apcarom. Celalalt actionar semnificativ este fondul de investitii Broadhurst, care detine un pachet de 7% din actiuni. Grupul austriac detine 16 locatii de productie in Europa, America de Nord, Africa si Australia si a preluat pachetul majoritar al Apcarom in 1998, in cadrul procesului de privatizare.
Actiunile Apcarom au fost anul trecut printre cele mai profitabile de la Bursa, cu o crestere de peste 150%, desi compania nu a distribuit dividende in ultimii sase ani, lucru care se va intampla si in acest an. Ultima tranzactie de la Bursa cu actiuni Apcarom s-a relizat la 3.550 lei/actiune, capitalizarea societatii fiind de 8 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO