Companii

Vanzarea retelei Profi, un deal de 50 mil. euro, pe finis

16.11.2009, 23:16 87

Negocierile pentru vanzarea retelei de magazine cu discountProfi, cu afaceri de 95 mil. euro, au intrat pe ultima suta demetri, in cursa fiind in acest moment grupul belgian Delhaize,operatorul Mega Image, si doua fonduri straine de investitii,printre care Polish Enterprise Fund V - fostul proprietar alsupermarketurilor Artima - au declarat pentru ZF surse dinpiata.

Vanzarea Profi ar putea fi tranzactia anului in retail, reteauade 60 de magazine putand fi evaluata la 40-60 mil. euro pe bazaunui multiplu de 10-15 al EBITDA (profitul inainte de dobanzi,taxe, depreciere si amortizare).

"In acest an reteaua Profi a primit mai multe oferte de preluaredecat in anii anteriori, insa in acest moment nu se poate vorbi deo tranzactie", a declarat Caius Crisan, directorul general al ProfiRom Food, care nu a dorit sa ofere mai multe informatii.

Operatorul local al retelei Profi, compania Profi Rom Food, estecontrolat indirect de omul de afaceri Jean Marc Hendrix. Contactatide ZF, reprezentantii Enterprise Investors, administratorul PolishEnterprise Fund V, nu au dorit sa comenteze informatia. La randulsau, grupul Delhaize nu a transmis comentarii pe acest subiect panala inchiderea editiei.

Profi este un brand al grupului franco-belgian Louis Delhaize,care detine in Romania hipermarketurile Cora. Reteaua Profi estedezvoltata la nivel local in sistem de franciza de catre unoperator cu activitati pe mai multe piete europene. In urma cu doiani, operatorul Profi a preluat reteaua de 9 magazine Albinuta dinCapitala de la compania lituaniana Maxima LT, printr-o tranzactiede 7,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO