Companii

Vanzarile COS de mobilier de birou au crescut peste estimari

22.03.2007, 19:45 52

Compania Corporate Office Solutions (COS), unul dintre principalii jucatori pe segmentul mobilierului de birou, estimeaza pentru acest an afaceri de 15 mil. euro, cu circa 7% mai mult decat in 2006. Anul trecut, compania a avut afaceri de 14 mil. euro, fata de 10 mil. euro, cat estimase initial.
"Cresterea cifrei de afaceri este determinata pe de o parte de cresterea pietei, iar pe de alta parte de diversificarea serviciilor oferite de Corporate Office Solutions, in special cele de arhitectura, project management si fit-out", a declarat pentru ZF Roxana Pastuhov, marketing responsible Corporate Office Solutions.
Principalul business al companiei este importul de mobilier de birou. Pe piata locala, compania este dealer exclusiv Steelcase, unul dintre cei mai mari producatori americani de mobilier de birouri. Pe langa mobila, COS asigura si servicii de consultanta pentru amenajare interioara.
"Pe piata din Romania, Corporate Office Solutions are aproximativ 400 de clienti, care isi desfasoara activitatea in mai multe domenii, cum ar fi: servicii financiare, industria telecomunicatiilor, IT, proprietati imobiliare si constructii", spune Roxana Pastuhov.
Corporate Office Solutions a fost infiintata in Romania in 1997, pentru ca la inceputul lui 1998 sa fie inregistrata oficial.
In prezent, actionariatul companiei este format din trei persoane fizice. Primul client al Corporate Office Solutions a fost Nokia, la momentul la care acestia isi incepeau activitatea in Romania.
"Cea mai importanta investitie a acestui an pentru compania noastra este deschiderea noului show-room, din Victoria Business Park", a spus Roxana Pastuhov.
Segmentul mobilierului de birou este estimat la circa 50 mil. euro anul trecut, fiind una dintre cele mai dinamice nise ale pietei de profil. Motorul cresterii acestei piete este reprezentat de numarul mare de cladiri de birouri care se finalizeaza, avansul fiind estimat la 20% anual.
"Estimam o valoare a pietei de mobilier de birou de 60 mil. euro, la sfarsitul lui 2007", a declarat reprezentata COS.
In cadrul pietei mobilierului de birou un segment distinct este cel de lux, care a inregistrat o crestere exponentiala in ultimul an. Vanzarile de mobilier de birou de lux au fost estimate anul trecut la circa 2 mil. euro, in timp ce la sfarsitul acestui an ar putea ajunge la circa 5 mil. euro, in conditiile in care ritmul de crestere de 150% este situat mult peste cel al mobilierului de birou clasic.
Mobilierul de birou de lux reprezinta cam 3-4% din intreaga piata a mobilierului de birou.
Retailul cu mobilier de birou a inceput sa se dezvolte puternic dupa anul 1990, cand schimbarea modului de lucru din birouri, odata cu patrunderea multinationalelor, au saltat piata de profil.
Principalii producatori romani sunt Mobexpert Office, Silvarom, GreenForest, Aici Mobilier, The Prince International, Neoset Prod. De cealalta parte, principalii importatori sunt Mobexpert Office (divizia de import), Corporate Office Solutions, MioDino, Techo Mobilier, Bene Romania sau Hansen Grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO