Companii

Vanzarile de bere Beck's au avansat cu 35%

14.03.2007, 18:03 37

Interbrew Romania, filiala locala a InBev, liderul mondial de pe piata berii, a inregistrat anul trecut o crestere valorica de 35% a vanzarilor de bere Beck's, ritm de peste doua ori mai mare decat cel obtinut in Bulgaria, potrivit informatiilor grupului belgian.
"Factorii care au contribuit la cresterea Beck's in 2006 au fost campania de imagine, care a reusit sa contureze un teritoriu clar pentru marca in mintea consumatorului, dar si comunicarea directa cu consumatorii in HoReCa (hoteluri, restaurante)", a declarat Liviu Irimia, directorul de marketing al Interbrew.
Beck's este un brand prezent in mai mult de 120 de tari, cu vanzari globale de 7,2 milioane de hectolitri in 2006, in crestere cu 14% fata de 2005, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul InBev. Brandul a fost lansat pe piata locala in anul 2003, Romania fiind prima tara din Europa care a primit acceptul de a produce Beck's local prin intermediul companiei Interbrew Romania, filiala locala a InBev. Acelasi accept a fost primit anul trecut si pentru marca Lowenbrau, lansata anul trecut pe segmentul berii la PET.
In Germania, dar si in celelalte 50 de tari in care este comercializata, Lowenbrau nu este disponibila la PET, ci doar la ambalaj de sticla si cutie. Lansarea pe piata a segmentului de bere la PET este motivul principal care a determinat anul trecut inregistrarea de cresteri volumice ale vanzarilor de catre principalii producatori din piata locala a berii.
Astfel, Interbrew a obtinut in 2006 o crestere volumica a vanzarilor de peste 30%, pana la 3,4 milioane de hectolitri, si o cota de piata volumica de 22%, cu 1% mai mult fata de 2005, potrivit informatiilor oferite de companie.
In anul 2005, Interbrew Romania a raportat o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro, in crestere cu 35% fata de 2004. Pe piata locala a berii, estimata a avea un volum al vanzarilor de aproximativ 18,3 mil. de hectolitri, principalii competitori ai Interbrew sunt Brau Union, Ursus Brewries, European Drinks, URBB, si Bere Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO