Companii

Vânzările de ecografe şi tomografe ajung la 50 mil. euro

Autor: Ioana David

05.10.2010, 23:37 34

Vânzările de echipamente de imagistică medicală s-au ridicatanul trecut la aproximativ 50 mil. euro, potrivit calculelor ZF pebaza datelor firmei de cercetare PMR. Acestea sunt primeleinformaţii oficiale care apar despre vânzările de echipamente deimagistică medicală (o subdivizie a pieţei serviciilor medicaleprivate, care include ecografii, radiografii, RMN-uri, tomografiicomputerizate, în principal orice investigaţie care presupunefolosirea imaginilor).

În România, printre cele mai importante companii specializate peservicii de imagistică medicală sunt Euromedic şi Hiperdia.Întreaga piaţă central-europeană de echipamente de imagistică s-aridicat anul trecut la 457 mil. euro, în creştere cu 8% comparativcu perioada 2008, potrivit PMR. Pentru intervalul până în 2012 seaşteaptă un avans mediu anual de 14%. Raportul PMR menţionează şifaptul că în state precum Bulgaria şi România metodele tradiţionalerămân cele mai folosite, nefiind înlocuite cu soluţii mai noi, cumsunt radiografiile digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO