Companii

Vanzarile Electroprecizia Sacele scad cu 17%

12.11.2007, 23:14 44

Producatorul de motoare electrice si echipamente pentru autovehicule Electroprecizia Sacele estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de peste 37 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu aproximativ 17% in lei fata de anul 2006.
"Pierderile inregistrate pana in momentul de fata au fost determinate de scaderea monedei euro fata de moneda nationala, fenomen ce a pus in dificultate toti marii exportatori de pe aceasta nisa de piata, ponderea exportului companiei noastre fiind de peste 82% din totalul cifrei de afaceri", a declarat pentru ZF Transilvania Claudiu Rosculet, directorul general al companiei Electroprecizia.
Pentru acest an bugetul de investitii al companiei brasovene depaseste suma de 2,2 mil. euro, bani utilizati atat in modernizarea halelor si a liniilor de fabricatie existente, cat si in dezvoltarea de noi capacitati de productie.
Peste 82% din vanzarile Electroprecizia sunt derulate in 50 de tari atat din Europa de Vest, cat si din alte regiuni din lume, cei mai importanti competitorii ai firmei fiind producatorii de motoare electrice si echipament electric pentru automobile Siemens, Bosch, Valeo, General Electric, Denso.
Compania este detinuta de Intercom din Sfantu Gheorghe cu 49,56% din actiuni, asociatia P.A.S.E.P. din Sacele cu 35,88%, restul de 14,56% din actiuni apartinand diverselor persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO