Companii

Vanzarile Gallaher au avansat cu peste 30% pe piata locala

05.03.2007, 18:43 17

Compania britanica Gallaher, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria mondiala a tutunului, a inregistrat anul trecut o crestere de 30,2% a volumului vanzarilor pe piata romaneasca, marindu-si cota de piata la 3,4%, de la doar 2% cat a obtinut in 2005.
Acest avans al vanzarilor a fost sustinut de marcile Saint George si Ronson, potrivit informatiilor publicate de grupul britanic.
In 2006, grupul Gallaher a inregistrat vanzari nete totale de 2,7 mld. lire sterline (4 mld. euro), in crestere cu 5% fata de 2005, in timp ce profitul operational (EBITDA) s-a situat la 692 mil. lire sterline (1 mld. euro), in crestere cu 3,4% fata de anul precedent. Compania britanica Gallaher a fost achizitionata in decembrie anul trecut, pentru 7,5 mld. lire sterline (11,1 mld. euro), de Japan Tabacco International(JTI), cel de-al treilea producator de tigarete din lume, valoarea acestei tranzactii fiind cea mai mare din istoria companiei japoneze si una dintre cele mai mari de pe continentul european. "Sunt de parere ca oferta primita din partea celor de la Japan Tobacco reflecta realizarile noastre", a declarat Nigel Northridge, directorul executiv al companiei.
Piata romaneasca a tigaretelor are o valoare de peste un miliard de euro si este dominata de companiile Phillip Morris, JTI si British American Tabacco (BAT), care isi impart 90% din piata valorica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO