Companii

Vânzările limuzinelor mari s-au dublat la începutul anului

Vânzările limuzinelor mari s-au dublat la începutul anului

Autor: Bogdan Alecu

22.03.2011, 23:52 27

Vânzările limuzinelor de clasă mare, al căror preţ porneşte dela 40.000 de euro, s-au majorat cu aproape 90% în primele două lunifaţă de perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilorAsociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA),la aproape 100 de maşini.

Cel mai bine vândut model a fost noul Audi A6 (foto), cu circa 30de unităţi, al cărui preţ porneşte de la 42.300 de euro cu TVAinclusă. Pe locul secund se află Mercedes-Benz E-Klasse, cu puţinpeste 20 de maşini, de aproape trei ori mai mult decât în perioadasimilară a anului trecut.

În cazul limuzinelor de lux, cele care au preţuri de peste80.000 de euro, piaţa a s-a apreciat cu 25% în primele două luni,la 15 unităţi cu o valoare totală de peste 1,5 mil. euro. Cea maibine vândută limuzină de lux a fost BMW Seria 7, cu şase unităţi,urmată de Audi A8, cu cinci. Mercedes-Benz a cedat locul al treileanoului Jaguar XJ, din care s-au vândut două unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO