Companii

Vega vrea sa cedeze 47% din Downstream

27.10.2004, 00:00 11

Compania Rompetrol SA Bucuresti (Vega) vrea sa vanda 47% din actiunile operatorului retelei de distributie a carburantilor Rompetrol Downstream, catre o alta companie a grupului Rompetrol.  Cumparatorul va fi probabil Rompetrol Rafinare, companie care detin rafinaria Petromdia si care doreste sa controleze o retea proprie de distributie a carburantilor.
Actionarii Rompetrol Rafinare au aprobat deja mai multe variante de crearea a unei retele de benzinarii printre care se gasesc, alaturi de preluarea Rompetrol Downstream si preluarea retelelor de benzinarii precum Shell sau Agip. Restul actiunilor Rompetrol Downstream, reprezentand 53% din capitalul companie se afla in proprietatea companiei The Rompetrol Group Olanda. Rompetrol Downstream opereaza in prezent o retea de peste 200 benzinarii.
Surse din Rompetrol afirmau in urma cu cateva zile ca Rompetrol urmareste si achizitionarea unei alte retele de benzinarii de pe piata in afara de cea a Rompetrol Downstream. In prezent  20% - 25% din productia Petromidia este distribuita prin statiile Rompetrol. Pentru achizitii, Rompetrol Rafinare va avea la dispozitie atat fonduri proprii, cat si linii de credit.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO