Companii

Vel Pitar isi muta fabrica in sud cu 20 de milioane de euro

20.07.2009, 18:40 98

Grupul Vel Pitar, care a rulat anul trecut afaceri de peste 140 de milioane de euro, spune ca va investi in urmatorii trei ani 20 de milioane de euro in construirea unui complex de morarit si panificatie in care isi va reloca unitatile de productie din Capitala.

Potrivit reprezentantilor Vel Pitar, grupul detinut de fondul de investitii american Broadhurst a achizitionat deja un teren in zona de sud din apropierea Capitalei pe care va fi construita noua unitate de productie incepand de anul viitor. "Inca suntem in faza de obtinere de autorizatii pentru acest proiect. Speram sa le putem avea insa in totalitate in cea de-a doua jumatate a acestui an", a declarat George Frincu, presedintele consiliului de administratie al Vel Pitar.

Producatorul din Ramnicu Valcea detine in prezent o moara si doua fabrici in cartierele Rahova si Berceni ale Capitalei. In urma integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, toti producatorii care detin fabrici in interiorul oraselor sunt obligati sa le relocheze in afara acestora, ca urmare a unei directive de mediu a Uniunii Europene. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care, in ultimii ani, producatori ca Pepsi, Kandia, Top Gel sau Dobrogea Grup au investit zeci de milioane de euro in noi unitati de productie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO