Companii

Veniturile Orange, minus 9% şi în T3

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

28.10.2010, 23:20 23

Veniturile Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefoniemobilă, au scăzut în trim. 3 cu 8,7% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, la 246 mil. euro, ceea ce arată că economia suferă,iar populaţia continuă să facă reduceri ale cheltuielilor zilnice.Scăderea este însă în linie cu cea de pe primele şase luni, ceea cepoate fi un semnal bun având în vedere că în trimestrul 3 salariilebugetarilor au scăzut cu 25% şi TVA a crescut cu 5%.

Evoluţia veniturilor a fost influenţată de scăderea cu 3% abazei de clienţi şi de impactul negativ al recesiunii şi almăsurilor de austeritate luate de guvern - în special creşterea TVAşi reducerea cu 25% a celor peste un milion de bugetari.

Orange, una dintre cele mai mari companii din România, ale căreirezultate sunt un etalon pentru evoluţia economiei, avea 10,4milioane de clienţi la finele trim. 3, faţă de 10,7 milioane cu unan în urmă.

Operatorul deţinut de France Telecom a înregistrat cele mai mariscăderi ale veniturilor pe segmentul de cartele preplătite, în timpce pe segmentul de abonaţi veniturile s-au stabilizat, în mareparte ca urmare a schimbărilor radicale făcute în ofertă înseptembrie 2009, declară Thierry Millet, directorul executiv alOrange România. "În acest trimestru, în timp ce veniturile dinserviciile pe bază de abonament au continuat să se stabilizeze,veniturile din serviciile prepay au reflectat o nouă degradare dincauza contextului economic".

În primele nouă luni, veniturile Orange au scăzut cu 8,75% la730 mil. de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO