Companii

Via Terra intra pe transport feroviar de calatori

30.03.2005, 00:00 609


Grupul de firme Via Terra din Cluj, care activeaza in domeniul transporturilor de marfa pe calea ferata, va patrunde anul acesta pe segmentul de transport feroviar de calatori.


In acest sens, reprezentantii grupului sunt in tratative cu reprezentantii Cailor Ferate Germane pentru achizitionarea de automotoare.


"Potrivit contractului de inchiriere incheiat cu Compania de Cai Ferate, suntem nevoiti ca pe cele doua tronsoane pe care le detinem sa oferim toate serviciile, de la transportul de marfuri si activitati de infrastructura pana la transportul de calatori. Speram insa ca din acest an legislatia in vigoare sa ne ofere aceleasi conditii ca si pentru CFR care beneficiaza de subventii pe segmentul calatori", a declarat pentru ZF Transilvania Iulian Gaga, director general Via Terra. Acesta nu a dorit sa precizeze care va fi valoarea investitiilor pentru acest proiect.


Compania clujeana a inchiriat in 2004 de la CFR peste 200 de kilometri de cale ferata neinteroperabila, o portiune aflandu-se in judetul Bihor, cealalta intre Alba si Harghita.


Grupul de firme Via Terra estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2004.


"Cresterea preconizata se bazeaza pe faptul ca de anul acesta vom oferi servicii complete de la transportul de marfa, transport fluvial si maritim, transporturi speciale si negabaritice, cat si activitati legate de dezvoltarea si intretinerea infrastructurii feroviare si siguranta transporturilor", a mai spus Gaga. Prin firmele membre, grupul efectueaza transporturi atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.


"Colaboram cu firme similare din Cehia, Ungaria sau Republica Moldova. Noi le asiguram transportul marfurilor pe teritoriul Romaniei, iar ei ne ajuta la randul lor cu transporturile noastre externe", a mai adaugat directorul general Via Terra. Firma clujeana lucreaza cu peste 60 de firme printre care se numara Silcotub Zalau, European Drinks, Wienerberger, Sanex, Scholz Germania, Euraltech Franta. Numai anul trecut firma a transportat peste un milion de tone de marfuri.


Grupul Via Terra a fost infiintat in 2000 si cuprinde patru firme: Via Terra Spedition - specializata in servicii de transport feroviar si obtinerea de licente si autorizari, Via Terra Vest - care ofera componente pentru siguranta transportului, Bugard Construct - specializata in constructia, reparatia si intretinerea de linii si terasamente si Via Terra Trans - infiintata de curand si al carei obiect de activitate va fi asigurarea transportului de calatori.


Compania are 100 de salariati, iar actionarii principali sunt Iulian Gaga si Viorel Bunea, fiecare detinand cate 50% din afacere. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO