Companii

Volumul tranzacţiilor cu hoteluri, în scădere cu 60%

 Volumul tranzacţiilor cu hoteluri, în scădere cu 60%

Autor: Mirabela Tiron

29.11.2010, 23:47 26

Doar câteva hoteluri scoase la vânzare pe piaţa românească şi-augăsit cumpărătorii până acum, valoarea totală a tranzacţiilor cuhoteluri ridicându-se la 15,2 milioane de euro, în scădere cu 60%faţă de situaţia de anul trecut şi de peste trei ori mai mică faţăde nivelul din 2007, potrivit datelor de la compania de consultanţăhotelieră Trend Hospitality.

"Având în vedere că preţurile hotelurilor au scăzut mult pe fondulcrizei financiare, nu se aştepta nimeni la o scădere a volumuluitranzacţiilor", a declarat Lucian Marinescu, senior associate alcompaniei Trend Hospitality.

Zeci de hoteluri sunt scoase la vânzare pe piaţa românească încădin anul 2009, însă foarte puţine proprietăţi şi-au găsitcumpărătorii. Printre acestea se numără hotelul Faleza Galaţi, carea fost cumpărat de firma Vega Company cu 2,6 milioane de euro. Deasemenea, hotelul Roman din Băile Herculane a fost vândut cu 2,4milioane de euro către firma Casitor Aerotrans. Tot anul acestaMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a scos la vânzare3,4% din acţiunile Ana Hotels, care au fost cumpărate de omul deafaceri George Copos pentru 1,4 milioane de euro.
Şi Josef Goschy, proprietarul grupului hotelier Unita Turism, ascos la vânzare anul trecut 651 de camere în hoteluri din Suceava,Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi de pe litoral, proprietăţi carereprezintă aproape 20% din capacitatea de cazare deţinută de grupulUnita Turism. Omul de afaceri a reuşit să vândă anul trecut doar unhotel de două stele, Transilvania din Târgu-Mureş, cu 78 de camere,pentru celelalte proprietăţi negăsind încă clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO