Companii

Vor poveşti de afaceri care să-i inspire

Vor poveşti de afaceri care să-i inspire

Autor: Adelina Mihai

27.04.2015, 00:02 60
Managerii absolvenţi de MBA din ultimul an au „sancţionat“, la fel ca promoţiile care au participat la chestionar anul trecut, ponderea mai scăzută a studiilor de caz locale prin comparaţie cu cele internaţionale. Totuşi, absolvenţii apreciază per ansamblu calitatea cursurilor predate la MBA, cele mai mari punctaje fiind obţinute în categoriile legate de ponderea semnificativă a studiilor de caz internaţionale şi informaţiile de interes prezentate la cursuri. De altfel, unul dintre costurile semnificative ale celor care organizează cursuri de MBA îl reprezintă tocmai această achiziţie a studiilor de caz folosite de şcolile de afaceri americane cu o tradiţie mai îndelungată, cum este Harvard Business School.

De asemenea, este posibil ca şcolile să rezolve în viitor şi problema legată de absenţa studiilor locale de caz, având în vedere că există deja iniţiative în rândul unor şcoli de afaceri de a dezvolta studii de caz care să valorifice informaţiile şi experienţa acumulate de companiile antreprenoriale din România.

Pe primul loc în topul celor mai bune programe după calitatea cursurilor s-a clasat anul acesta programul de EMBA al ASEBUSS, urmat de EMBA-ul oferit de Tiffin University şi de cel al WU Executive Academy.

La dimensiunea „calitatea cursurilor“, absolvenţii de MBA evaluează programul absolvit în funcţie de mai multe criterii: cât de interesante au fost informaţiile din cursuri şi bibliografie, noutatea informaţiilor din cursuri şi bibliografie, utilitatea informaţiilor din cursuri şi bibliografie, ponderea exemplelor şi a studiilor de caz în cadrul

cursurilor, actualitatea informaţiilor folosite pentru studiile de caz de la clasă, ponderea studiilor de caz cu relevanţă locală şi internaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO