Companii

Who’s who in business 2011: Astăzi Gilda Lazăr, corporate affairs director la JTI

Who’s who in business 2011: Astăzi Gilda Lazăr, corporate affairs director la JTI

Autor: Adelina Mihai

14.11.2011, 00:03 1132

Gilda Lazăr, 47 de ani, ocupă poziţia de corporate affairs director în cadrul unuia dintre cei mai importanţi producători de ţigarete de pe piaţa locală, Japan Tobacco International (JTI) România, din 1997. Înainte de a veni în cadrul JTI, ea a acumulat experienţă în presă şi în relaţii publice. Astfel, în perioada 1992-1996 a fost jurnalist la România Liberă, Europa Liberă, respectiv Tele 7abc, iar în 1996 a fost purtător de cuvânt al Ministerului român al Afacerilor Externe şi consilier special al ministrului de stat, Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, în 1997 Lazăr a fost director al cotidianului "Curentul". Absolventă a Facultăţii de Filologie (secţia româno-rusă) din cadrul Universităţii din Bucureşti, Gilda Lazăr a absolvit şi un masterat în Drept Comercial la Universitatea Româno-Americană. JTI este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a ţigaretelor, cu afaceri cumulate de aproximativ 887 mil. euro prin cele două firme JTI Manufacturing (fabrica din Pipera) şi J.T. International (firma de vânzare şi distribuţie), în creştere cu 9% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO