Companii

Wizz Air a transportat cu 24% mai mulţi pasageri

Autor: Mirabela Tiron

09.01.2011, 23:41 25

Compania ungară low-cost Wizz Air a transportat anul trecut 2,1milioane de pasageri pe rutele din şi înspre România, mai mult cu24% faţă de nivelul de anul anterior, potrivit oficialilorcompaniei şi calculelor ZF. Wizz Air este prima companie aerianăcare şi-a făcut publice datele legate de pasagerii transportaţi pepiaţa românească.

Anul acesta, ungurii de la Wizz Air vor introduce zboruri spreBari, Alicante, Eindhoven cu plecare din Bucureşti, dar şi spreLarnaca cu plecare din Cluj-Napoca. Wizz Air este compania aerianălow-cost cu capital străin care a avut cea mai accelerată evoluţieîn ultimii patru ani pe piaţa locală, pe care mai opereazăGermanWings şi easyJet, dar şi operatorul cu capital românesc BlueAir, principalul concurent al companiei ungare.

Blue Air, controlat de Nelu Iordache, nu şi-a făcut încă publicedatele legate de pasageri. Transportatorul aerian Wizz Air a ajunsde la 17.000 de pasageri în 2006, anul în care a intrat pe piaţaromânească, la circa 2,1 milioane de pasageri anul trecut.
La nivel internaţional, Wizz Air a transportat 9,6 mil. pasageri,cu 23% mai mult faţă de anul anterior, aeronavele operând la ungrad mediu de încărcare de 84%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO