Companii

Wizz Air lansează în noiembrie o nouă rută, din Cluj-Napoca spre Tel Aviv

Wizz Air lansează în noiembrie o nouă rută, din...

Autor: Laurentiu Cotu

09.07.2013, 13:17 774

Operatorul low-cost Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală după numărul de pasageri transportaţi, a anunţat o nouă rută disponibilă de pe aeroportul din Cluj-Napoca, spre Tel Aviv, Israel. Zborurile din Cluj spre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv vor începe în luna noiembrie şi vor fi operate de două ori pe săptămână.

Cu peste 2,5 milioane de turişti anual, Tel Aviv a fost clasat în 2012 al cincilea cel mai vizitat oraş din Orientul Mijlociu şi Africa. După Ierusalim, Tel Aviv este cel mai important centru economic şi de business din Israel.

“Introducem astăzi trei noi rute în reţeaua de zbor şi conectăm Israelul de două noi ţări. După succesul zborurilor din Tel Aviv spre Budapesta şi Bucureşti, lansate încă din luna decembrie 2012, ne aşteptăm la acelaşi entuziasm din partea clienţilor noştri privind noile servicii din Tel Aviv spre Vilnius, Katowice şi Cluj- Napoca’’, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communication manager Wizz Air.

Operatorul aerian estima în luna mai că va transporta peste 3,3 milioane de pasageri în acest an, din care peste 1,8 milioane de la aeroportul din Bucureşti. Wizz Air are 12 aeronave alocate celor patru baze din România, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Timişoara. Wizz Air operează o flotă de 45 aeronave Airbus A320 de la 17 baze, 280 de rute făcând legătura cu 95 de destinaţii din 35 de ţări.

"Zborurile pe destinaţia Tel Aviv sunt o premieră pentru aeroportul internaţional Cluj-Napoca, înscriindu-se astfel în strategia noastră de dezvoltare a reţelei de rute. Această destinaţie oferă posibilitatea călătoriilor turistice, dar va consolida şi legăturile de afaceri între Transilvania şi Israel’’, a declarat David Ciceo, director general în cadrul aeroportului internaţional Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO