Companii

Wizz Air, trafic la sase luni comparabil cu nivelul de anul trecut

Wizz Air, trafic la sase luni comparabil cu nivelul de anul trecut

Wizz Air a inregistrat in Romania in 2007, primul an complet de prezenta pe piata locala, o cifra de afaceri de circa 30 de milioane de euro

08.07.2008, 18:34 30

Compania ungara Wizz Air a transportat in primele sase luni ale acestui an 370.000 de pasageri pe cursele cu plecare din si inspre Romania, nivel apropiat de traficul inregistrat anul trecut, de 415.500 de pasageri.
Tinta companiei este sa transporte in acest an un milion de pasageri pe piata locala, iar in perioada urmatoare sa declaseze liderul low-cost Blue Air. Blue Air, companie cu capital autohton, vizeaza pentru acest an 1,3 milioane de pasageri transportati.
Numarul de pasageri transportati de Wizz Air pe piata locala in primul semestru al acestui an este de 2,5 ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce numarul de curse saptamanale a ajuns in iunie 2008 la 63, fata de 22 in urma cu un an.
In acest an Wizz Air si-a intarit prezenta pe aeroportul din Cluj, introducand curse catre Dortmund, Milano si Valencia, tintind in acelasi timp si traficul intern prin cursa Bucuresti-Cluj.
"Wizz Air a proiectat o strategie elaborata in ceea ce priveste Romania, care include cresterea capacitatii de zbor, lansarea de noi rute si deschiderea de noi baze operationale. Cautam in permanenta noi oportunitati pentru lansarea de noi rute, inclusiv interne, pentru a ne extinde reteaua de transport", a spus Natasa Kazmer, director corporate communications&public affairs al Wizz Air.
Pe segmentul de zboruri interne Wizz Air concureaza cu operatorul national TAROM. Curse interne mai opereaza si Blue-Air, de la Bucuresti la Arad si la Sibiu. Totodata, si low-cost-ul MyAir si-a anuntat intentia de a opera astfel de curse, insa nu a luat nicio decizie in acest sens.
Wizz Air a inregistrat in Romania in 2007 primul an complet de prezenta pe piata locala, o cifra de afaceri de circa 30 de milioane de euro, contribuind astfel cu aproximativ 10% la afacerile totale ale companiei ungare, potrivit unor informatii anterioare transmise de reprezentantii companiei.
Pe piata locala opereaza zboruri low-cost Blue Air, Wizz Air, MyAir, Germanwings, easyJet, precum si Ryanair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO