Companii

Wolf Theiss: Doua treimi din business vine din Austria si din SUA

15.02.2007, 14:54 18

Biroul local al firmei austriece de avocatura Wolf Theiss a ajuns in prezent la un numar de 25 de avocati, dupa ce la inceputul anului 2006 in cadrul companiei lucrau mai putin de zece avocati.
"Vom merge prin scoli pentru a stimula studentii, dar putem recurge si la recrutarea unor avocati cu experienta care, fie sunt nemultumiti in firmele in care lucreaza in prezent, fie vor o schimbare. La sfarsitul anului am putea ajunge la 35 de avocati", declara Bryan Jardine, avocatul coordonator al Wolf Theiss si Asociatii.
Jardine nu a dorit sa precizeze veniturile facturate in 2006, insa a declarat ca isi propune o crestere de 30% a afacerilor, in cazul in care va reusi sa angajeze si alti avocati.
Filiala locala a Wolf Theiss se bazeaza pe reputatia sediului central din Austria si pe experienta avocatului coordonator, Bryan Jardine, din Statele Unite, cele doua argumente fiind factorii care contribuie cu peste 60% din veniturile companiei.
"Aproximativ jumatate din venituri provin din reprezentarea companiilor austriece cu business pe piata locala, iar circa 10-15% din clientii nostri sunt americani, care au mai lucrat cu mine si la alte proiecte, pana sa vin la Wolf Theiss", declara Bryan Jardine, avocatul coordonator al Wolf Theiss si Asociatii.
Jardine, 44 de ani, a fost avocat in California si a venit prima data in Romania in 1996, lucrand in cadrul mai multor firme. In urma cu doi ani a inceput negocierile cu Wolf Theiss, companie pentru care lucreaza din septembrie 2005. Una dintre cele mai importante tranzactii pe care le-a asistat a fost achizitionarea de catre Coca - Cola a producatorului de ape minerale Dorna, unde a reprezentat compania americana.
Veniturile companiei au venit anul trecut in special din domenii precum banking, real-estate, achizitii si litigii internationale.
"Anul 2006 a fost un an de tranzitie pentru noi, in care nu ne-am putut dezvolta cat ne-am fi dorit. Am investit circa 300.000 de euro in amenajarea noului sediu si am pus accent pe formarea unei echipe. Pentru acest an nu avem nicio scuza sa nu avem rezultate", spune Jardine.
Intrarea pe piata locala a unor mari case de avocatura internationale este luata in calcul de catre Jardine doar prin intermediul achizitiei unor firme locale.
"Un birou local al unei firme de avocatura este pe atat de bun, pe cat sunt avocatii pe care ii are, indiferent de numele companiei. Este foarte greu sa investesti intr-un birou greenfield, cum am facut noi, fiind mai usor sa cumperi o firma de marime medie. Chiar si asa, pentru a cumpara avocati buni din piata este extrem de costisitor", spune Jardine.
Anul acesta este asteptata o crestere a businessului avocatilor in special prin accelerarea ritmului de privatizare a companiilor de stat, dar si prin cresterea investitiilor in dezvoltarea infrastructurii, spune reprezentantul Wolf Theiss.
Compania a fost fondata in 1957 la Viena, activitatea firmei fiind concentrata in Europa Centrala si de Est, unde a deschis birouri in tari precum Albania, Cehia, Slovenia sau Romania. Firma vizeaza totodata extinderea in Ungaria, Bulgaria si Ucraina. Piata locala a avocaturii este estimata la circa 100 milioane de euro, cele mai mari case de avocatura fiind NNDKP, Linklaters (biroul local al numarului doi mondial), Musat, Bostina si Tuca - Zbarcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO