Companii

Zborurile către Italia au ridicat afacerile Carpatair cu 23%

Zborurile către Italia au ridicat afacerile Carpatair cu 23%

Autor: Mirabela Tiron

21.09.2010, 23:48 23

Compania aeriană Carpatair, controlată de omul de afaceriNicolae Petrov, a înregistrat în primele opt luni ale anului ocifră de afaceri în creştere cu 22,5% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut şi un grad de ocupare mai mare cu 5%, potrivitinformaţiilor companiei.

"În primele trei trimestre ale lui 2010 ne-am concentrat pedezvoltarea bazelor operaţionale din Bucureşti şi Craiova şi amcontinuat expansiunea pe piaţa Italiei, introducând noi destinaţiişi zboruri directe", a declarat Paula Ardelean, vice-preşedinteleCarpatair, fără a preciza la cât s-au ridicat încasărilecompaniei.
Anul acesta Carpatair a introdus zboruri directe din Bucureşticătre Milano, Veneţia, Verona, Bologna, Ancona şi Bari, dar şi dinCraiova către Milano şi Roma. Prin aceste noi rute, Carpatair aintrat pe segmentul de piaţă pe care ope­rează companiile low-costBlue Air şi Wizz-Air, pentru care piaţa italiană este una dinpieţele cheie după indicatorul număr de pasageri şi care acontribuit la dezvoltarea businessurilor.

"Am mizat pe un număr mare de frecvenţe şi destinaţii de zbor,orare variate, dar şi multiple posibilităţi de conexiune, ceea ce adus în luna august o creştere cu 26% a numărului de pasageri", aprecizat Paula Ardelean.
Carpatair a fost înfiinţată acum 11 ani de Nicolae Petrov, iar înacţionariat au intrat la scurt timp oameni de afaceri importanţidin mediul de business internaţional, printre care Ingvar Kamprad,fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.

Anul trecut, compania aeriană, care are hubul la Timişoara, afinalizat cu afaceri de 65 de milioane de euro, mai puţin cu 20%faţă de anul anterior. Compania Carpatair, care a transportat anultrecut 502.000 pasageri şi care ope­rează 360 de zboruri pesăptămână spre 30 de destinaţii din şase ţări, este principalulcompetitor al operatorului de stat Tarom pe piaţa aeriană de linieregulată, estimată la 400 mil. euro, care nu include curselecompaniilor low-cost.
Flota companiei aeriene Carpatair este compusă din 12 aeronave detipul Saab 2000 (50 locuri) şi trei de tip Fokker 100 (105 locuri),la care se adaugă şi cele trei aeronave Fokker 70. Anul acesta,compania a introdus în operare o aeronavă Fokker 70, din cele treicontractate la sfârşitul anului trecut, în urma semnării unuicontract de leasing cu firma Awas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO