Companii

ZF iese în toamnă cu „Topul celor mai valoroase 100 companii din România“, ediţia a IX-a

ZF iese în toamnă cu „Topul celor mai valoroase 100...

Autor: Adelina Mihai

18.08.2014, 00:02 141

Cât mai valorează astăzi Dacia, Petrom, Orange, Telekom România, RCS& RDS, Vodafone, Kaufland, Dedeman sau Holzindustrie Schweighofer, companii aflate în topul celor mai valoroase din 2013? Răspunsul îl va oferi cea de-a noua ediţie a anuarului „Topul celor mai valoroase 100 de companii din economie“, instrumentul prin care Ziarul Financiar măsoară, an de an, evoluţia valorii de piaţă a „perlelor“ din economia românească.

Dacă 2013 a fost primul an în care cele 100 de companii din topul celor mai valoroase au început să recupereze din terenul pierdut în timpul crizei – un indicator ce putea fi considerat un semnal al dezmorţirii economiei – clasamentul din acest an va reflecta dacă, într-adevăr, afacerile celor mai valoroşi jucători indică o revenire semnificativă a activităţii economice.

Proiectul „Cele mai valoaroase 100 de companii din România“ a pornit din dorinţa de a avea în fiecare an o oglindă a celor mai puternice companii din Romaânia exprimată simplu, printr-un număr. În valoarea unei companii se regăseşte atât evoluţia cifrei de afaceri, cât şi cea a profitului net. Totodată, este important şi profitul înainte de dobânzi şi amortizare, aşa-numitul EBITDA. De asemenea, în calculul valorii nete intră şi datoriile companiei.

Demersul Ziarului Financiar a plecat de la ideea de a vedea în fiecare an cum evoluează valoarea de piaţă a companiilor din România, pentru a şti unde ne aflăm pe traseul construirii de valoare din economie.

Anuarul, care va fi lansat pe piaţă în luna noiembrie, este un instrument  care, totodată, prezintă indicii privind potenţialul de creştere al unei companii în funcţie de piaţa pe care activează, de aceea trebuie să fie un „must have“ în biblioteca oricărui manager din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO