Companii

ZF lansează anuarul Top Tranzacţii

ZF lansează anuarul Top Tranzacţii

Autor: Ioana David

28.03.2013, 00:07 397

Aproape 100 de tranzacţii au fost realizate în 2012 şi în primele luni din acest an având o valoare cumulată de peste 1,3 mld. euro, arată anuarul Top Tranzacţii realizat de ZF, care apare astăzi pe piaţă. Cea de-a şaptea ediţie a anua­rului arată că piaţa de fuziuni şi achiziţii a dat unele semnale de revenire la finalul anului, însă rămâne departe de nivelul de 5-6 mld. euro atins în anii de boom.

Doar două tranzacţii au trecut pragul de 100 mil. euro, cele mai multe deal-uri fiind de sub 15 mil. euro. Preluarea StarBev, care în România deţine fabrica Ber­­gen­bier, a fost cea mai mare tranzacţie în ediţia din acest an a anuarului. Pe locul doi se află preluarea a 20 de magazine real de către Auchan, şi aceasta fiind o înţelegere la nivel regional.

Cea mai mare vânzare realizată de antreprenori români este cea a EnergoBit, în acţionariatul căreia au intrat Innova Capital şi BERD.  În imobiliare, energie şi industrie s-au parafat cele mai multe înţelegeri, mai arată Top Tranzacţii.

Citiţi mai multe în anuarul ZF Top Tranzacţii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO