Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la RTPR Allen & Overy au asistat ING şi BERD în finanţarea CTPark Bucharest cu 96 mil. euro

Cosmin Tilea, counsel la RTPR Allen & Overy

Cosmin Tilea, counsel la RTPR Allen & Overy

Autor: Cristina Bellu

26.03.2018, 16:01 248

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă juridică instituţiilor financiare ING România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în acordarea finanţării de 96 milioane euro către CTPark Bucharest şi CTPark Gamma, membre ale grupului ceh CTP, unul dintre cei mai activi investitori în spaţii industriale şi logistice din România.

Echipa RTPR Allen & Overy a fost formată din Alexandru Retevoescu (Partner), Cosmin Tilea (Counsel), Bogdan Cordoş (Managing Associate), Alexandru Coraş (Associate) şi Andrei Lupu (Associate), alături de o echipă multijurisdicţională formată din avocaţi din birourile Allen & Overy din Varşovia, Praga, Amsterdam şi Luxemburg.

„(...)A fost o tranzacţie interesantă şi complexă, iar încheierea sa cu succes pentru toate părţile implicate ne bucură şi ne onorează.”,  a spus Cosmin Tilea, counsel la RTPR Allen & Overy.

Dintre operaţiunile în care firma de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanţă fac parte finanţarea în valoare de 49,4 mil. euro acordată de către Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank SA (Romania) unei sucursale din România a CTP Group pentru dezvoltarea unui parc logistic lângă Bucureşti, restructurarea unei finanţări de până la 16,2 milioane euro şi acordarea unei noi finanţări în valoare de până la 7,6 milioane euro de către Raiffeisen Bank SA (România) dezvoltatorului imobiliar CTP Group, pentru construcţia unui parc logistic lângă Cluj Napoca.

Totodată RTPR Allen & Overy a consiliat BERD în legătură cu o finanţare garantată în valoare de 60 milioane dolari acordată SNTGN Transgaz SA Medias, operatorul reţelei naţionale de transport de gaze naturale, pentru construcţia Fazei 1 din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (proiectul BRUA), un sindicat de bănci coordonat de Raiffeisen Bank International AG în contextul finanţării şi a unor amendamente în legătură cu împrumutul acordat Alro în valoare de 167 milioane euro, dar şi Banca Comercială Română în legătură cu finanţarea în valoare de 50 milioane euro acordată Kronospan Sebeş (România) pentru refinanţarea datoriei existente.

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 43 de avocaţi, inclusiv 5 parteneri – Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum şi profesorul Lucian Mihai, ca Of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO