Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Volumul închirierilor de spaţii logistice şi industriale a totalizat circa 562.000 mp în primele 9 luni, în uşoară scădere; reînnoirile de contracte au cumulat doar 14% din total, piaţa fiind dominată de contracte noi

C&W Echinox: Volumul închirierilor de spaţii logistice...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2021, 14:30 296

Volumul spaţiilor logistice şi industriale închiriate în primele nouă luni ale anului a totalizat 562.000 metri pătraţi, în uşoară scădere, de 3%, faţă de perioada similară a anului trecut, activitatea de închiriere fiind susţinută în mare parte de cererea nouă, care a reprezentat 86% din volumul total tranzacţionat, potrivit datelor firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Reînnoirile de contracte au cumulat doar 14% din volumul tranzacţionat, piaţa fiind dominată de contracte noi, astfel că rata de neocupare continuă să scadă, ajungând la 5,6% în Bucureşti şi la 4,7% la nivel naţional.

Suprafată totală închiriată a rămas solidă în trimestrul al treilea, cu 202.000 metri pătraţi tranzactionaţi, în creştere faţă de trimestrul anterior, când companiile au contractat spaţii de 160.000 metri pătraţi, şi comparabil cu nivelul din primele trei luni ale anului, când au fost consemnate tranzacţii de 200.000 metri pătraţi.  

„Încurajaţi de evoluţia pozitivă atât a consumului, cât şi a producţiei industriale, dezvoltatorii sunt determinaţi să îşi extindă portofoliile prin noi achiziţii de terenuri sau proprietăţi. Acest optimism a fost susţinut de  dinamica cererii remarcată în ultimele 18 luni, concretizată într-un volum total de peste 1,5 milioane de metri pătraţi tranzacţii semnate în această perioadă. Piaţa logistică şi industrială are o dezvoltare galopantă, reconfigurându-se harta parcurilor logistice din România prin formarea unor hub-uri de distribuţie regionale de dimensiuni considerabile. Avem exemple de top din industrie, Ikea, LPP, epantofi.ro”, a declarat Rodica Târcavu, Partner Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.Bucureştiul se menţine destinaţia preferată a companiilor care închiriază spaţii de logistică si depozitare, cu 65% din volumul tranzacţionat, în timp ce Timişoara, Braşov şi Cluj au fost cele mai dinamice pieţe regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO