Constructii & Imobiliare

Ciolan, Ambient: Opiniile conform cărora calitatea materialelor de construcţii produse în România este scăzută sunt poveşti

Ciolan, Ambient: Opiniile conform cărora calitatea...

Autor: Cristi Moga

02.04.2013, 14:02 370

Omul de afaceri Ioan Ciolan, fondatorul şi acţionarul majoritar al companiei Ambient din Sibiu, spune că peste 90% din cele 40.000 de produse distribuite şi comercializate prin magazinele firmei sunt produse în România de societăţi locale sau subsidiare ale unor companii multinaţionale, iar calitatea acestora este cel puţin comparabilă cu cea a materialelor de construcţii de pe pieţe externe.

“La ora actuală calitatea produselor realizate în România este foarte bună. Prima dată când mergem într-un oraş luăm în calcul produsele realizate de firmele locale deoarece angajaţii respectivului producător sunt şi potenţiali clienţi ai Ambient. Totodată, sunt şi multe branduri străine care produc local în fabrici cu o bună tehnologie, astfel că sunt poveşti opiniile că produsele locale sunt de o calitate slabă”, a declarat Ioan Ciolan.

Firma condusă de antreprenorul sibian a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 667 milioane de lei, echivalentul a 150 de milioane de euro, comparativ cu un rezultat de 586 mil. lei (138 mil. euro) în 2011.

Ambient are o reţea de 12 centre comerciale şi 15 depozite logistice şi colaborează cu aproximativ 700 de furnizori.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO