Constructii & Imobiliare

Colliers International îşi extinde departamentul de birouri, Daniela Popescu se alătură echipei ca director asociat

Colliers International îşi extinde departamentul de...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2018, 11:04 993

Începând cu data de 1 februarie, Daniela Popescu s-a alăturat, în calitate de director asociat, departamentului de birouri al firmei de consultanţă imobiliară Colliers International Romania, după o activitate de peste 12 ani în companie.

Daniela Popescu este parte a echipei Colliers International din 2005. Ea a activat în departamentul rezidenţial şi, ulterior, în divizia de consultanţă, iar în 2012 a preluat funcţia de Head of Research, fiind implicată în diverse analize, rapoarte şi previziuni efectuate pe piaţa imobiliară din România. Ultimii doi ani i-a dedicat exclusiv pieţei de spaţii comerciale şi, în calitate de director asociat al departamentului de retail, a colaborat cu majoritatea proprietarilor mari (Oasis Retail & Development, Sonae Sierra, Liebrecht & Wood), precum şi cu principalii chiriaşi prezenţi în piaţă şi cu o serie de nume noi.

„În urmă cu doi ani am considerat că, după 10 ani de consultanţă şi research, este momentul să mă alătur echipei de leasing, mai exact departamentului de retail, într-o perioadă cheie pentru acesta. Tranzacţiile încheiate cu succes, inclusiv pentru spaţiile de retail din clădirile de birouri, m-au determinat să continui activitatea de consultanţă şi brokeraj în cadrul departamentului de birouri, pentru care am lucrat intens încă din perioada de research”, a declarat Daniela Popescu, director asociat în departamentul de birouri din cadrul Colliers International Romania.

Ultimii ani au adus schimbări majore pe piaţa de birouri: clădirile au devenit mai mult decât o facilitate în care se poate desfăşura activitatea profesională, iar dezvoltatorii au început să acorde o atenţie sporită mediului de lucru al angajaţilor, ca urmare a exigenţei crescute a companiilor.

„Piaţa de birouri se află într-un moment istoric, în care este nevoie de specialişti capabili să gândească soluţii complete, de 360 de grade, pentru clienţi, ale căror cerinţe devin din ce în ce mai complexe. De aceea, cooptarea în echipă a Danielei, care are o vastă experienţă pe diferite segmente ale pieţei, este o mutare care arată importanţa pe care Colliers o alocă sectorului de birouri”, a explicat Sebastian Dragomir, director al departamentului de birouri din cadrul Colliers International Romania.

În 2017, piaţa de birouri din Bucureşti a înregistrat livrări de peste 120.000 mp, astfel că stocul total al spaţiilor moderne a ajuns la aproape 2,3 mil. mp. Activitatea pe segmentul de închiriere a rămas destul de puternică: în ciuda faptului că volumul total al închirierilor de spaţii de clasa A a scăzut cu 10% faţă de 2016, la 320.000 mp, cererea netă (cerere nouă, extinderi şi relocări din spaţii necompetitive) a urcat la un maxim post-criză, de aproape jumătate din total. În contextul unei pieţe a muncii tot mai tensionate, estimăm că activitatea de închiriere se va tempera uşor în 2018 faţă de anul precedent, cu până la 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO