Constructii & Imobiliare

Cum arată drumul dintre staţia de metrou Preciziei şi clădirile de birouri din zonă. Primăria Capitalei cheltuieşte bani pe iepuraşi, dar nu dă doi bani pe amenajarea trotuarelor. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată drumul dintre staţia de metrou Preciziei şi clădirile de birouri din zonă. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată drumul dintre staţia de metrou Preciziei şi clădirile de birouri din zonă. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

22.08.2017, 11:56 2847

În perioada 16-22 august este închisă ieşirea staţiei de metrou dinspre depoul de la Preciziei, motiv pentru care călătorii care vor să ajungă la proiectul de birouri West Gate sunt nevoiţi să meargă prin lacuri, noroi, tufişuri, printre maşini parcate şi moloz pentru a ajunge la locul de muncă. Din cauza lipsei de locuri de parcare în zonă, fiecare şofer îşi „amenajează” un loc de parcare cum consideră mai bine, distrugând însă spaţiul verde. În zonă Primăria Capitalei nu a amenajat niciun loc de parcare, cu toate că staţia este la capăt de linie.

În tot acest timp, Primăria Capitalei a investit în decoraţiuni de Paşte iar primăriile de sector în continuare investesc bani grei în panseluţe, în timp ce călătorii trebuie să meargă prin noroi şi mizerie din cauza nepăsării din primării. 

În proiectul de birouri West Gate lucrează peste 7.500 de angajaţi ai unor companii precum Grupului Renault şi Automobile Dacia, Ericsson, Siemens, Accenture, Societe Generale, angajaţi care au salarii peste media naţională şi care implicit plătesc taxe şi impozite pe măsură. Mai mult, şi Primăria Capitalei anunţa un plan de susţinere a transportului în comun, însă această susţinere în realitate se văd trotuare neamenajate pline de obstacole pe care nu se poate circula civilizat.

Mai mult, tot în zona Preciziei compania Globalworth construieşte în prezent un nou proiect de birouri pentru Grupul Renault, zona urmând să se dezvolte. De când a fost deschis în 2009 proiectul de birouri West Gate singura măsură luată de autorităţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă şi facilitarea celor 7.500 de angajaţi care lucrează acolo a fost instalarea unui semafor pentru pietoni care traversează staţia Preciziei la finalul anului trecut, la şapte ani de la mutarea primelor companii în complexul de birouri. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO