Constructii & Imobiliare

Dedeman deschide mâine magazinul din Băneasa, cea mai mare investiţie din retail a reţelei de bricolaj

Dedeman deschide mâine magazinul din Băneasa, cea mai...

Autor: Cristina Bellu

13.06.2017, 10:36 1674

Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare afacere antre­prenorială din România, construită de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, deschide mâine, 14 iunie, un magazin care va fi amplasat în zona comercială Baneasa din Capitală, lângă IKEA, în urma unei investiţii de peste 30 de milioane de euro.

Magazinul Dedeman este construit pe un teren cumpărat de la firma Aviaţia Utilitară, con­tro­lată de Sorin Avră­mescu şi este a doua locaţie în care IKEA şi Dedeman vor fi vecini, având în vedere că reţeaua băcăuană a deschis un magazin pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, unde şi grupul suedez are în plan deschiderea celui de-al doilea magazin pe plan local, în 2018.

Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, spunea în decembrie pentru ZF că unitatea este „de departe” cea mai scumpă construită de grup până acum, „o investiţie de peste 33 de milioane de euro”. Pavăl a arătat atunci că magazinul din Băneasa costă aproape cât trei ma­gazine din modelul standard.

Iniţial inaugurarea era prevăzută pentru luna martie.

Pe lângă magazinul din Băneasa, retailerul va mai deschide luna aceasta, pe 16 iunie, o unitate în Hunedoara, potrivit informaţiilor apărute pe site-ul companiei. Este al doilea magazin al reţelei de bricolaj din judeţul Hunedoara, unde Dedeman mai are o unitate la Deva.

Dedeman are în prezent o reţea de 44 de magazine pe piaţa locală, tota­li­zând peste 9.000 de an­ga­jaţi, dar planurile de extindere ale acţio­na­ri­lor nu se opresc aici, ei estimând să ajungă la 50 de ma­gazine în următorii ani.

Patru dintre maga­zinele De­deman se află în Capitală, iar cel situat lângă zona comercială Băneasa va fi al cincilea. Nordul Ca­pi­ta­lei este unul dintre cei mai importanţi poli de cumpărături, alţi doi retaileri pariind recent pe acea zonă: Mega Image şi Decathlon, cu magazine fanion ale reţelelor.

Principalii competitori ai Dedeman sunt Arabesque, Praktiker, Brico Depot, Leroy Merlin, Ambient şi Horn­bach.

Piaţa locală de bricolaj, estimată la 2-3 miliarde de euro anual, a fost în ultimii ani martora mai multor exit-uri, printre care cele ale austriecilor de la bauMax sau al nemţilor de la OBI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO