Constructii & Imobiliare

Firma de avocatură Schoenherr şi Asociaţii a asistat AkzoNobel în procesul de vânzare a fabricii de polistiren extrudat din Tunari către Hirsch Porozell

Monica Cojocaru (local partner), Schoenherr şi Asociaţii

Monica Cojocaru (local partner), Schoenherr şi Asociaţii

Autor: Cristina Bellu

10.07.2023, 11:20 157

O echipă de avocaţi ai Schoenherr şi Asociaţii a asistat compania olandeză AkzoNobel în legătură cu vânzarea activităţilor sale de producţie de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România către firma austriacă Hirsch Porozell.

Odată cu această achiziţie lângă Bucureşti, Hirsch Porozell ajunge la cinci unităţi de producţie de izolaţii în România, poziţionate în Cluj-Napoca, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Bragadiru şi Tunari.

Echipa de avocaţi ai  Schoenherr implicaţi în asistarea AkzoNobel a fost coordonată de Monica Cojocaru (local partner) şi le-a inclus pe Mădălina Mitan (managing attorney at law), Simona Lehniuc (senior attorney at law) şi Steliana Stroe (attorney at law).

Hirsch Porozell este prezentă în România din anul 2006, când a construit fabrica de polistiren expandat din judeţul Cluj, cu o capacitate de producţie între 250.000 şi 300.000 de metri cubi pe an. Compania a avut o fabrică de polistiren şi în Oradea, însă aceasta a fost vândută. În prezent, cele patru fabrici pe care le are Hirsch Porozell au o capacitate de un milion de metri cubi de polistiren expandat pentru faţade.

Hirsch Porozell face parte din grupul austriac Hirsch Servo, cu activitate în mai multe ţări, printre care Austria, Germania, Ungaria, Ucraina, Polonia. În total, austriecii deţin 32 de fabrici şi un centru de cercetare şi fabricare a utilajelor cu care se produce polistirenul.

La rândul său, AkzoNobel este prezentă în România în categoria vopsele şi acoperiri decorative şi sisteme profesionale pentru construcţii arhitecturale şi adezivi şi vopsele decorative pentru industria mobilei prin intermediul Fabryo Corporation SRL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO