Constructii & Imobiliare

Cum arată Hotelul Bradul din Poiana Braşov, deţinut de George Copos, după renovări de 2 mil. euro. Se redeschide astăzi. Galerie FOTO

Galerie FOTO

Galerie FOTO

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2017, 12:11 7930

Hotelul Bradul din Poiana Braşov, parte e grupului Ana Hotels, dezvoltat de omul de afaceri George Copos, se redeschide astăzi, după trei luni şi jumătate de renovare şi o investiţie de aproximativ două milioane de euro.

„Avem 59 de camere proaspăt renovate. Hotelul a fost închis la jumătate lunii martie. Înainte de renovare, hotelul era cotat la patru stele, dar nu mai avea de fapt condiţii de patru stele. Acum ar fi cotat la patru stele plus”, spune Carmina Gal, general manager Ana Hotels Poiana Braşov.

Hotelul Bradul are şi săli de conferinţe, cu o capacitate totală de 400 de persoane. În hotelul Bradul lucrează peste 100 de angajaţi, dintre care 20 de angajaţi care sunt cazaţi permanent în hotel, deoarece nu locuiesc în zonă.

„Lucrăm îndeaproape cu autorităţile locale, deoarece Poiana Braşov nu este doar un resort de ski foarte bine dezvoltat, ci are multe de oferit şi pe timp de vară. Circa 70% dintre turiştii noştri din Poiana Braşov sunt români, iar restul sunt străini. Procentele variază în celelalte hoteluri ale grupului. Cei mai mulţi străini vin din Austria şi Germania”, spune Christine Schillings, managerul Ana Hotels.

Lucrările de moder­nizare la hotelul de 59 de camere au început la ju­mă­tatea lunii martie anul acesta, iar in­vestiţia a vizat modernizarea com­pletă a camerelor, a băilor şi a spaţiilor publice ale hotelului.

În Poiana Braşov, familia Copos mai controlează hotelul Sport, de patru stele, care a fost renovat cu 10 mil. euro în urmă cu câţiva ani, şi hotelul Poiana.

Poiana Braşov este una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, do­meniul schiabil se întinde pe 45 de hectare şi are 26 de kilometri de pârtii. Grupul ANA Hotels mai contro­lează hoteluri şi la mare (Europa în Eforie Nord), iar în Capitală deţine ho­telul de cinci stele Athénée Palace Hil­ton şi cel de patru stele Crowne Plaza.

Compania a finalizat anul trecut cu afa­ceri de 31,5 mil. euro, în creştere cu 11% faţă de 2015, fiind cea mai mare companie din domeniul hotelier după cifra de afaceri. După vânzarea fabricii de motoare electrice ANA Imep de la Piteşti către japonezii de la Nidec, familia Copos anunţa că are în plan investiţii de 30 mil. euro pentru urmă­torii trei-patru ani în modernizarea hotelu­rilor din Capitală şi a unităţilor de la munte şi de la mare.

George Copos a intrat în domeniul hotelier în urmă cu 20 de ani, când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana şi Bradul din Poiana Bra­şov şi fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din Bucureşti. Omul de afaceri a cumpărat ulterior clădirea în care funcţionează hotelul Athenee Palace Hilton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO