Constructii & Imobiliare

Livrări record pe piaţa imobiliară în 2016

Livrări record pe piaţa imobiliară în 2016

Autor: Cristina Bellu

28.12.2016, 15:57 223
Livrările de spaţii de retail, logistice şi de birouri din acest an s-au ridicat la 956.000 de metri pătraţi, în creştere cu 88% comparativ cu anul precedent, marcând astfel cel mai bun an al pieţei imobiliare locale din 2008 încoace, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
 
2016 a fost un an cu livrări în creştere semnificativă pe toate segmentele pieţei imobiliare, excepţie făcând spaţiile de birouri din afara Bucureştiului, segment care venea după un an în care au fost consemnate tranzacţii record.
 
În această zonă, cea mai mare creştere (240%) a fost consemnată de sectorul de birouri din Capitală, spaţiile noi cumulând o suprafaţă de circa 290.000 metri pătraţi.
 
 „Chiar dacă a fost un an cu livrări semnificative, noile spaţii de birouri au fost rapid absorbite, păstrând astfel rata de neocupare stabilă, în timp ce chiriile au înregistrat chiar o uşoară creştere în zonele centrale şi semi-centrale. Pentru 2017 vedem o piaţă dinamică, cu noi companii care analizează intrarea pe piaţă şi chiriaşi existenţi care caută să se consolideze având planuri de creştere a spaţiului ocupat cu procente cuprinse între 20% şi 50%. Companiile cărora le expiră contractele de închiriere la finalul anului viitor şi chiar în prima parte a anului 2018 sunt deja în piaţă pentru a-şi evalua opţiunile, semn că au mai multă încredere în dezvoltarea businessului din România.”, explică Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO