Constructii & Imobiliare

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi a ajuns în construcţia podului care face parte din proiectul feroviar Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi...

Autor: Cristina Bellu

02.12.2020, 15:59 13709

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a livrat oţel pentru construcţia podului de peste 1.500 metri pătraţi care face parte din proiectul feroviar Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, dezvoltat de Arcada Company din Galaţi alături de ISPCF şi DB Engineering & Consultings (companie din Germania specializată în proiecte de infrastructură).

“Colaborarea are o însemnătate specială atât la nivel local, deoarece este rezultatul unui parteneriat între două companii gălăţene, cât şi la nivel naţional pentru că, astfel, s-a realizat un obiectiv de extrem de necesar, menit să fluidizeze traficul între Bucureşti şi Otopeni”, spun reprezentanţii Liberty Galaţi.

Linia de cale ferată Gara de Nord- Aeroport Otopeni, care trebuia să fie gata până la EURO 2020, a primit în luna septembrie al treilea termen. Proiectul care a costat aproximativ 400 mil. lei a fost finalizat, ruta urmând să devină funcţională în decursul lunii decembrie, potrivit celor mai recente date furnizate de CFR Infrastructură.

Tot în acest an, combinatul siderurgic de la Galaţi a început livrările de oţel pentru podul peste Dunăre de la Brăila, construit de asocierea dintre companiile Astaldi şi IHI Infrastructure Systems, proiect cu o valoare totală de circa 500 milioane euro, incluzând drumurile de acces. Alianţa GFG, condusă de miliardarul indian Sanjeev Gupta, care deţine în portofoliu şi combinatul de la Galaţi, a anunţat în vară că şi-a bugetat investiţii de 1 mld. euro în unitatea din Galaţi printr-un program pe zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO