Constructii & Imobiliare

Producătorul de pavele Elis Pavaje din Alba investeşte 120.000 de euro într-un sistem de panouri fotovoltaice implementat de Restart Energy. Proiectul urmează să acopere 10% din necesarul de energie al companiei

Producătorul de pavele Elis Pavaje din Alba investeşte...

Autor: Cristina Bellu

05.09.2022, 10:22 278

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui contract de 120.000 de euro cu producătorul de pavele Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa, pentru instalarea a 320 de panouri fotovoltaice pe acoperişul unităţii din Petreşti, judeţul Alba.

Proiectul acoperă aproximativ 10% din necesarul de energie al companiei şi presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 48 de tone şi a deşeurilor radioactive cu 0,5 kg pe an, potrivit datelor transmise de reprezentanţii celor două companii.

„Producţia proprie de energie verde ne permite să avem o activitate operaţională mai sustenabilă, şi în acelaşi timp mai eficientă din punct de vedere financiar. Panourile fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Petreşti reprezintă o investiţie de 120.000 de euro ce se va amortiza în aproximativ un an”, spune Emil Goţa, Director General Elis Pavaje..

Noile panouri reprezintă o adiţie la proiectul iniţial, de 600.000 de euro, dezvoltat tot împreună cu Restart Energy, şi care va fi amortizat în următorii aproximativ patru ani.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluţie eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreţinere. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare”, spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO