Constructii & Imobiliare

Studiu RE/Max: Românii petrec în medie două luni până găsesc o locuinţă nouă

Studiu RE/Max: Românii petrec în medie două luni...

Autor: Indira Crasnea

23.03.2016, 10:53 570

La nivel european, clienţii vizionează în medie şapte case pentru a lua o decizie, în timp ce în România media este la opt locuinţe.

Circa 68% dintre europeni petrec circa două luni în căutarea locuinţei, iar 10% dintre aceştia au şansa de a găsi casa dorită în doar o săptămână, în timp ce peste 16% în maxim 2 săptămâni.

Există însă şi excepţii – 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar şi 20 de case pentru a alege ceea ce li se potriveşte.

Studiul companiei imobiliare a mai arătat că, în mod normal, bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziţia unei case.

În ceea ce priveşte topul ţărilor după timpul alocat căutării unei locuinţe, Portugalia este pe primul loc, 40% dintre persoanele interesate de achiziţie găsind casa într-o săptămână.

La polul opul se află austriecii şi olandezi, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiţi să caute mai bine de şase luni.

În topul celor mai pretenţioşi europeni, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri. Aceştia vizionează circa 10 locuinţe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii şi italienii nouă. Pe următoarea poziţie se află polonezii şi spaniolii, care vizitează opt proprietăţi, iar lucrurile stau la fel şi în România. În Finlanda, însă, doar patru case sunt pe lista celor vizionate înainte de a se lua o decizie.

RE/MAX Europe este lider mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO