Proprietăţi

Un constructor austriac: punctul cel mai de jos nu a fost încă atins

Autor: Andreea Neferu

04.11.2010, 23:42 25

Piaţa construcţiilor din România va atinge punctul minim abiaanul viitor, când va mai scădea cu încă 5-6%, urmând să revină lanivelurile înregistrate în anii 2007-2008 peste cinci ani,apreciază Wolfgang Kristinus, proprietarul producătorului şidistribuitorului austriac de materiale de construcţiiBaustoff+Metall.

Compania, intrată pe piaţa românească în urmă cu un an, estimeazăpentru anul acesta o cifră de afaceri de 2,5-3 mil. euro, având unportofoliu de 120 de clienţi activi. Pentru anul 2011,BaustoffĂMetall vizează o dublare a afacerilor în România, până la5-6 mil. euro.
Cele mai importante proiecte la care compania a participat înprimul an de activitate sunt extinderea Ae­roportului Henri Coandă,Stadionul Naţional sau Spitalul Colţea.
"Abordăm o planificare trep­tată a extinderii în România, astfelîncât în următorii ani să acoperim toate zonele geografice. Astfel,noi ne vom concentra în primă fază pe Bucureşti şi vom abordapunctual proiecte în Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov etc."

Baustoff a realizat în România investiţii de 1,2 mil. euro până înprezent, banii fiind direcţionaţi către închirierea spaţiilor dedepozitare şi de birouri situate pe Şoseaua de Centură aCapitalei.
"Am ales să intrăm pe piaţa românească într-o perioadă de crizăpentru că am avut o serie de oportunităţi: costurile au scăzut,unii competitori şi-au închis afacerile, iar oamenii pe care i-amgăsit în România s-au dovedit a fi foarte capabili", potrivit luiKristinus. Proprietarul BaustoffĂMetall nu a exclus pentru viitorchiar construirea unei fabrici în România, în cadrul căreia s-arputea produce rame pentru uşi.
Grupul austriac Baustoff+Metall este prezent în 17 ţări la niveleuropean, având dezvoltate 7 unităţi de producţie, 88 de unităţicomerciale şi platforme de distribuţie cu peste 1.200 de angajaţi.În 2009, Baustoff+Metall a avut o cifră de afaceri la nivel de grupde 320 mil. euro, iar pentru anul acesta estimează un rulaj de 370mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO