Cum repornim economia

Zamonea, Roche: Ar trebui sa dam de lucru oamenilor

28.04.2009, 00:00 22
Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania, liderul pietei farmaceutice romanesti, cu afaceri de circa 140 mil. euro anul trecut, este de parere ca intr-o situatie de criza banii ar trebui sa mearga in principal in investitii in infrastructura, dupa modelul aplicat in trecut de alte state.
"Nu putem decat sa privim in istorie si sa vedem ce au facut cei dinaintea noastra in conditii de criza. Singura solutie este sa dam de munca oamenilor. Banii ar trebui sa mearga in investitii", a spus Zamonea.
El da exemplul Germaniei, unde toate autostrazile au fost construite in anii de criza.
"Statul german a dat de munca la acea vreme la milioane de muncitori. Noi nu avem autostrazi si aceasta ar fi o solutie. In prezent, sectorul cel mai afectat este cel al constructiilor, iar daca somerii ar fi directionati catre ceea ce ne doare, infrastructura, nu cred ca ar fi rau", a mai spus seful Roche.
Ajutoarele de stat, una dintre practicile la care au recurs alte state, nu sunt, in opinia lui Zamonea, benefice.
"Nu fac decat sa incurajeze ineficienta. Nu-mi permit sa judec ce fac alte tari, dar din punctul meu de vedere sa indatorezi cu mii de miliarde de valuta statul si contribuabilii ca sa mentii in viata un sistem care a dat gres deja, mi se pare ineficient si o risipa de resurse", afirma el.
In legatura cu prioritatile din sistemul sanitar, Zamonea spune ca sunt cele anuntate deja: infrastructura in spitale, accesul la medicatie si salarizarea personalului.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO