Curs BNR

Euro cedează teren treptat: cursul a coborât sub pragul de 4,34 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

27.01.2012, 00:00 50

Leul a câştigat ieri aproape un ban în faţa monedei europene pe fondul sentimentului pozitiv al investitorilor străini, iar cursul a coborât sub pragul de 4,34 lei/euro. Cursul oficial publicat de BNR a coborât ieri la 4,3396 lei/euro, cel mai redus nivel din ultima săptămână şi jumătate.

"Valutele din regiune s-au apreciat faţă de euro pe fondul unui apetit mai ridicat pentru risc al investitorilor străini", a comentat un dealer.

Piaţa valutară a fost calmă în ultima săptămână şi jumătate în ciuda tensiunilor politice, iar euro a variat în această perioadă în intervalul 4,34-4,35 lei. Leul a câştigat mai mult teren în faţa dolarului, iar cursul a coborât cu mai mult de cinci bani, până la 3,2991 lei/dolar.

Francul elveţian a fost cotat la 3,5957 lei, nivel similar cu cel de miercuri. Totodată, dobânzile interbancare la depozitele cu scadenţa la o zi au scăzut uşor şi au ajuns în intervalul 3,57-4,07% pe an. Ciprian Botea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO