Energie pentru afacerea ta

(P) Cardurile cadou – o noua metoda de motivare

(P) Cardurile cadou – o noua metoda de motivare
04.03.2013, 00:00 66

Cardurile cadou au devenit in ultima perioada un instrument din ce in ce mai folosit de catre cei care doresc sa ofere o surpriza celor dragi sau sa-si motiveze colegii si sa le multumeasca pentru efortul depus. Evenimentele din luna martie, in mare parte dedicate doamnelor, ii determina pe comercianti sa spere la un avans de cel putin 20% al numarului de carduri emise.

In Romania, aceasta nisa de piata este inca tanara, dar in Canada si Marea Britanie de exemplu sumele cheltuite pe astfel de produse depasesc pragul de un miliard de dolari. In Statele Unite este al doilea cel mai dorit cadou – primul pe lista femeilor si al treilea pe lista barbatilor. Analistii estimeaza ca, in medie, o familie americana din clasa mijlocie detine carduri cadou cu valoare intre 300- 500 de dolari. In general emise de retaileri, cardurile cadou au avantajul principal de a oferi libertatea de a alege un produs sau un serviciu de interes pentru cel care le primeste.

In tara noastra, cardurile cadou sunt utilizate in cea mai mare parte (80%) in magazinele de produse electronice si electrocasnice, demonstrand inclinatia romanilor catre cadouri practice. Aceasta preferinta catre utilitate este usor de inteles in contextul economic curent. Luand in calcul si aceasta tendinta a pietei MOL Romania a lansat cardul cadou MOL Blue.

Cardul MOL Blue poate fi folosit pentru alimentarea cu carburant sau pentru achizitia de servicii si produse din shop in benzinariile MOL, fiind astfel un cadou versatil pentru cei carora dorim sa le aratam pretuirea noastra.  De asemenea, poate fi o solutie eleganta, cu un design atragator si personalizabil, pentru recompensarea celor care au contribuit la succesul unui business sau care au transformat o idee intr-un proiect viabil. Cardul MOL Blue este preincarcat cu suma solicitata de client, in valoare de minimum 50 de lei, este un card de unica folosinta – se poate incarca o singura data si folosi pana la epuizarea sumei incarcate, si este valabil un an de zile.

Cei care folosesc cardul MOL Blue beneficiaza de carburanţi şi servicii de cea mai bună calitate precum şi de o gamă largă de produse comercializate în magazinele proprii. Pe langa produsele de ingrijire  auto, dulciuri, snackuri, jucarii, in benzinariile MOL se pot achita taxele de drum pentru Romania si Ungaria. Promoţiile adresate clienţilor au o pondere importanta in oferta competitiva a companie. Astfel, oferta benzinariilor MOL pentru luna martie include o promotie speciala pentru produsele din ciocolata  (reducere de pana la 60%) la, in timp ce seturile de produse Dove: Dove Pampering şi Dove Silk Touch se pot achizitiona cu un discount de pana la 37%.

 MOL Romania detine in prezent 137 de benzinarii in zonele urbane si pe principalele rute de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO