Eveniment

11 companii vor beneficia de ajutoare de stat de 115 mil. euro

20.04.2004, 00:00 15



O lista de unsprezece societati din domeniul minier si al extractiei de minereruri feroase si neferoase vor beneficia de ajutoare de stat in valoare de 4.715 miliarde lei (115,5 milioane euro) in cursul exercitiului financiar, potrivit unei hotarari de guvern publicate in Monitorul Oficial.



Cele mai mari ajutoare de stat le vor primi, conform noului act normativ, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia cu o suma de 1.981 mld. lei (circa 48,5 milioane euro), respectiv Compania Nationala a Huilei cu 1.379 miliarde lei (aproximativ 33,7 milioane euro). Printre companiile care beneficiaza de schema de ajutor de stat se mai numara Societatea Nationala a Carbunelui S Ploiesti, Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva, Moldomin Moldova Noua, Societatea Comerciala Miniera Banat Anina, Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia Mare, Cupru Min Abrud, Baita Stei, Minbucovina Vatra Dornei si Compania Nationala a uraniului din Bucuresti.



Companiile respective vor fi scutite de la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si bugetul asigurarilor pentru somaj pe 2004, inclusiv a accesoriilor aferente, in limita plafoanelor mentionate. Sunt exceptate de scutire obligatiile datorate reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare cu retinere la sursa. Acordarea de ajutoare de stat intra insa si in raza de actiune a Consiliului Concurentei astfel ca ramane de vazut daca va avea sau nu avizul institutiei.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO