Eveniment

19 companii straine au intrat in lupta pentru administrarea miliardelor Fondului Proprietatea

12.05.2006, 00:00 13

Un numar de 19 companii prezente in domeniul financiar si investitional sunt interesate sa preia administrarea Fondului Proprietatea.

Scrisorile de interes depuse pana miercuri au fost inaintate de Pimco Europe, Richmond Asset Management, Clariden Bank, UBS, Julius Baer Investment Management, Strategic Invesment Group, East Capital, Goldman Sachs, Euclid Infotech Pvt, HBSC, Union Bancaire Privee, Erste Sparinvest, Wellington, Gustavia, JP Morgan, ABN Amro, Merrill Lynch, Alliance Bernstein, Cheyne Capital, au anuntat reprezentantii Fondului.

Termenul limita de depunere a scrisorilor de intentie este de 15 mai 2006, dupa aceasta data urmand procesul de selectie.

Presedintele Fondului Proprietatea, Nicolae Ivan, a fost inlocuit la inceputul acestei saptamani din functie cu Alexandru Paunescu - inspector BNR, prin ordin al ministrului finantelor, act normativ prin care au fost schimbati si patru din cei sase membri ai Consiliului de Supraveghere.

Nicolae Ivan care a ramas la conducerea institutiei ocupand functia de director general a anuntat ieri ca renunta la aceasta pozitie. El a precizat ca a luat aceasta decizie in urma solicitarii facute de actionarul majoritar al Fondului, Ministerul de Finante.

Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii si un capital social de 3,9 miliarde euro.

Creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, in decembrie 2005. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO