Eveniment

20 de ani de capitalism vazuti de Business Magazin

20 de ani de capitalism vazuti de Business Magazin
01.12.2009, 23:10 28

Cu doua decenii in urma Romania incheia, brusc si sangeros,epoca Ceausescu in plina criza a comunismului, iar acum traverseazacea mai acuta criza a capitalismului.

Iniarna anului 1989, un arhitect se afla in Abu Dhabi si tocmai sehotarase sa nu se mai intoarca in Romania, in timp ce cauta osolutie de umbrire a unei tribune oficiale.

Un inginer la Intreprinderea de Avioane Bucuresti simtea ca,spre deosebire de restul tarilor din blocul comunist, in Romania nuse poate schimba nimic; poate omul era influentat de faptul carefuzase, cu ceva timp in urma, sa intre in Partidul Comunist, faptin masura sa blocheze orice cariera, daca de cariere puteam vorbiin Romania comunista.

Un student in anul II la Facultatea de Drept a Universitatii dinBucuresti remarca raceala, la propriu si la figurat, a salilor decurs. Un pusti tocmai se pregatea sa intre la liceu si era marcatde inghesuiala la cozile pentru alimente. Un tanar inginer stagiarlucra in subteran, la mina Livezi a Intreprinderii de Prospectiunisi Explorari Geologice Hunedoara, responsabil de utilaje si aeraj,condus fiind de un maistru, secretar de partid al minei.

Doua decenii mai tarziu, arhitectul, pe numele sau DinuPatriciu, este desemnat de cititorii ZF cel mai mare capitalist alRomaniei, inginerul de avioane Mihail Valeanu preda Kaizen,filozofia de management ce propulseaza companiile japoneze, fostulstudent Doru Bostina conduce un cabinet situat in primele cinci dintopul cabinetelor de avocatura de business din Romania, pustiullicean Stefan Liute a devenit un specialist in identitatecorporatista, director si actionar la agentia de specialitateGrapefruit, iar inginerul Tudor Furir a iesit din mina si vindebauturi de la Pernod Ricard.

Cititi in revista Business Magazin; www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO