Eveniment

300 de romani vor face componente pentru Airbus

04.03.2010, 23:10 65

EADS, liderul global al industriei aerospatiale cu afaceri depeste 43 mld. euro, va incasa in urmatorii zece ani 700 de milioanede euro prin vanzarea de componente pentru avioane pe care le vaproduce pe platforma IAR Ghimbav Brasov incepand cu septembrie anulacesta.

IAR si Premium Aerotec, subsidiara a concernului european EADS,au semnat ieri un contract prin care IAR cedeaza dreptul defolosinta asupra unui teren de 60.000 mp de pe platformaindustriala de la Brasov unde urmeaza sa fie realizata o investitiede tip green-field intr-o fabrica de componente pentruaeronave.

"In ultimele 12 luni nu am facut alt ceva decat sa negociem. Dinseptembrie putem sa incepem productia", a declarat Hans Lonsinger,presedinte si CEO al Premium Aerotec.

Investitia totala va fi finalizata la sfarsitul anului 2011,suma de bani pe care Aerotec este dispusa sa o investeasca fiind de45 mil. euro.

La aceasta suma se adauga investitiile altor parteneri sifurnizori din sectorul industriei de aviatie din Romania, astfel cainvestitia finala se va ridica la 90 de milioane de euro. In primaetapa vor fi create 300 de locuri de munca, iar impreuna cuceilalti parteneri si furnizori din industria de aviatie numarullocurilor de munca va ajunge la 700.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO